V petek, 15. 12. 2017, smo se dijaki 2.H, 3.E in 3.F zgodaj zjutraj odpravili na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Nemčijo, natančneje v München in Dingolfing.

V dopoldanskih urah smo po dolgi vožnji z avtobusom prispeli v prestolnico Bavarske- München, kjer smo imeli voden ogled mesta. Kasneje smo se odpravili proti severu in prišli do mesta Dingolfing, kjer stoji ogromna tovarna BMW. Proti večeru smo imeli ogled tovarne, ki je bil zelo zanimiv in je bil tudi neke vrste cilj te ekskurzije. V tovarni smo videli proizvodnjo avtomobilov in izvedeli kar nekaj zanimivih podatkov, žal pa nismo smeli fotografirati. Tovarna v Dingolfingu je največja tovarna tega nemškega avtomobilskega velikana, saj izdelajo kar 1600 vozil dnevno. Po končanem ogledu smo se vrnili v München, kjer smo prenočili v hotelu.

Naslednji dan, torej v soboto, 16. 12. 2017, smo se že zgodaj odpravili v BMW Welt. V tej veliki stavbi je bilo razstavljenih kar nekaj vozil, v katere smo se lahko usedli in jih fotografirali. Glede na to, da smo bili na ekskurziji strojniki in avtoserviserji , je bila to »prava paša za oči«. Po želji pa smo se lahko zapeljali tudi z BMW i3.

Okrog poldneva smo si ogledali še Tehnični muzej, ki pa je bil za vse veliko razočaranje, saj so ga prenavljali, tako da ni bilo veliko stvari na ogled. Po končanem ogledu smo se odpravili proti Salzburgu in s tem tudi proti domu. V Salzburgu smo imeli postanek za ogled razstavnega prostora Red Bull Hangar 7, ki je bil zelo zanimiv. Zadnje dejanje te ekskurzije pa je bil ogled mesta Salzburg, ki je bilo prijetno praznično okrašeno.

Skozi celotno ekskurzijo nas je vodil vodnik Matej Brenčič, ki je bil zelo prijazen. Cilj ekskurzije je bil spoznati košček Nemčije pa tudi malo Avstrije in seveda, kakor se spodobi za našo stroko, tudi proizvodnjo vozil BMW. Večina dijakov je bila z ekskurzijo zadovoljna in navdušena nad glavnino ogledov.

Gregor Čuk, 2. h


(Število obiskov: 14)
Dostopnost